Dr n. med. Marta Stelmasiak jest dietetykiem. Ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Obroniła doktorat na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym zdobywają tytuł doktora nauk medycznych. Jej zainteresowania naukowe skupiają się wokół immunonutrition, immunologii ciężkich zakażeń, żywności funkcjonalnej i składników prozdrowotnych.
Posiada zaawansowaną wiedzę i umiejętności w zakresie diagnostyki stanu odżywiania, niedoborów oraz zaburzeń metabolicznych. Opracowuje indywidualne zalecenia w zakresie żywienia w zdrowiu i w chorobie.
Zajmuje się edukacją żywieniową, profilaktyką oraz leczeniem chorób żywieniowo-zależnych.
Specjalizuje się w leczeniu żywieniowym insulinooporności, chorób przebiegających ze zmniejszeniem metabolizmu, np. niedoczynności tarczycy oraz w immunożywieniu zwiększającym odporność organizmu. Ponadto zajmuje się prowadzeniem dietetycznym.
- Technologia Żywności i Żywienia Człowieka - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Doktorat - Warszawski Uniwersytet Medyczny
Pon - Pt | 07.30 - 20.00 |
Sob | 08.00 - 15.00 |