Dr tech żywności Monika Dąbrowska - Molenda

Dr tech żywności Monika Dąbrowska - Molenda
O lekarzu

Dr Dąbrowska – Molenda Monika z wykształcenia oraz z zamiłowania jest dietetykiem. Obroniła rozprawę doktorską z zakresu żywienia człowieka oraz technologii żywności w SGGW.

W codziennej pracy dzieli się z ludźmi swoją wiedzą i doświadczeniem.
Uważa, że nawet niewielka zmiana w nawykach żywieniowych może odmienić codzienny komfort życia. Ważne by wziąć zdrowie w swoje ręce i zacząć o nie naprawdę dbać na wszystkich płaszczyznach – żywieniowej, fizycznej i psychicznej. Bardzo dużą rolę przywiązuje do holistycznego podejścia do pacjenta.

W swojej pracy zawodowej zajmuje się szeroko pojętym poradnictwem żywieniowym, niezmiernie ważnym jest dla mnie wspieranie pacjentów w zmianie stylu życia i żywienia.

 

Lekarz przyjmuje w zakresie:
Doświadczenie
Klinika Głowy i Szyi Optimum w Warszawie.
Wykształcenie
Certyfikaty

Kursy i szkolenia z nutrigenetyki i psychodietetyki.

Publikacje

Dr Dąbrowska – Molenda Monika jest współautorką wielu publikacji naukowych oraz podręczników dla studentów z Toksykologii Żywności i Żywienia Człowieka.